Search This Blog

Thursday, December 16, 2010

happy bufday ;)


seperti biasa setiap tahun,aku akan cakap kat waffi,'ala...tahun ni xde buat pe2 pun.xbuat kad..xbuatpe...xde duit...xde masa..soryyyyyy..."

dan setiap tahun lah waffi pulak akn ckp "ala....xpela...xpyh la pikir byk2,bukan ape pun...pegi buat bnda yg lagi penting...!"

benda ni berulang sejak tahun 2005.mcm buku sejarah la pulak..haha

lepas tu bile jumpa aku akan cakap "suprize!!!!!"

waffi pun buat2 terkejut "wauuuuu..!tapi dah rasa dah...."

cis.....xsuprise la mcm tu...

to waffi,
saya harap awak xbukak internet malam ni smpai lah awk jumpa sy esok...hahaha.kalo x,xsuprise...sy mmg xpndai buat suprise,sbb sy takut awk trauma..
btw,nothing much this year,my money ran away from me...dont know why..lol

and tonite kita gaduh lagi and saya dgn perasaan marahnya tak call awak untuk wish..tapi saya sebenarnya dah wish awal2 sebab saya start create blog ni 3 hari lebih awal sbenarnya dan buat card 2minggu lebih awal..hahaha.

tadi awak marah letak telefon awak ckp awk dissapointed with me...tapi tu ayat saya sebenarnya...awak tiru saya sebab dua hari lepas saya marah awk saya letak telefon and ckp kat awak benda yang sama...haha.mana boleh tiru...!copycat;p

tapi saya memang tak puas hati,awak tuduh saya tak bgtahu n infom awk,padahal saya dh bgtahu..awk yg xalert...kalo awk ade depan saya,sy dah tinju muka awk laju2 mcm mike tyson...!

aritu awk kol sy,awk ckp sy  tak lyn awk ckp tapi sebenarnya sy tgh kat kedai kertas cari barang buat BAJU untuk awak...otak sy perpendicular dengan pergerakan,kalo paralel senang.bile saya buat kerja,saya tak focus berckp..

saya buatkan baju G2000 untuk awk...saya dah gosok and lipat skali...senang awk nak pakai nanti...JENG..JENG...JENG...


amacam?ada rupa blazer and kemeja x?hahaha!

bile awk kol,awk tny buatpe,sy ckp buat keje..mesti awk ingat tgh writting sakan...padahal sy buat benda ni.haha
.
fasa awal

separa siap









pict kat bawah ni sesuai dengan watak awak dlm kehidupan realiti....hahaha


huahua!jap2 ade lagi


awk suka bebel pnjg2..ye,sy tahu untuk kebaikan sy tp xyah panjang2,trauma tau x...suh masuk pidato xnk...potpet mcm itik gembo2





xsiap sgt...ayat jiwang2 xtulis lagi...japgi sy tulis..hikhik

skrg ni saya tengah pikir card yg sy buat ni tema ape...emm..xde tema...saya buat ikut suka je...hidup saya mmg xpnh bertema...cuma bertemakan "ade aku kesah?"

saya nak buatkan baju ni hanger..tp sy gi hardware,org tu ckp dawai xleh beli 1 meter,sy ckp ribbon boleh je beli satu meter..die ckp ribbon and dawai dua bnda yg berbeza.cih.die suh beli satu gulung....so xbeli la...

Sorry walaupon sume bnda handmade yg sy buat xseindah mana,sy hepi awk selalu mghargai nya.hahahaahhaahah
haha.pict ni tak tahu kenapa boleh ade dlm lappy sy...campak je kad ni masuk dlm frame lama awk ni....



saya nak buatkan cupcake chelsea,tapi....xjadi...hahaha
pastu kejap td saya gi jusco,sy nk beli hadiah,tp xbeli...hahahaha.so sy beli ni.....

pukul berapa awk nak dtg shahalam esok?saya xsabar nk mkn kek ni....hahahaha.sebenarnya kek ni ada santa claus,sy suh akak tu remove bubuh sinchan...sinchan ke tu?seswai kot ,kening die tebal mcm awk...hahaha
close up









YOUR BIRTHDAY IS THE PERFECT TIME TO LET YOU KNOW ..
HOW MUCH I LOVE YOU...



God gave a gift to the world when you were born,
a person who loves, who cares and,
He is you.
who sees my need and fills it,
who encourages and lifts me up,
who spends everything on me
rather than yourself.

Your birthday deserves to be a national holiday,
because you are a special treasure
for all that you’ve done.
May the love you have shown to me
return to you, multiplied.
I wish you the happiest of birthdays,
and many, many more,
so that i have time to appreciate you
as much as you do.

HEPI BUFDAY 24th..and sorry...
esok jumpa kita gaduh lagi yek haha.hadiah nanti erk,sy tgh kumpul duit nak belikan awk lambhorgini


HEPI BUFDAY
I LOVE U

Friday, December 10, 2010

sumpahan aiskrim

semalam dah buat kira2 sehari kena belanja ikut jadual:
1)tambang bus/day=RM2
2)breakfast:karipap daging lah konon,pdahal karipap ubi kentang=3 biji rm1
3) icekrim kacang merah=rm1

gila ah!!sehari belanja rm4! lama2 kayo den..ni pon kalo brg basah mcm ikan,ayam,sardin dah beli la..ala tu kalo tak lunch..kalo kat kafe ade kari kepala ikan,inflasi sifar poket aku..lately mcm ni lah belanjawan..balik lab,masak nasi masak lauk..part balik kena masak ni sakit ckit,kalo iman senipis kulit bawang merah,mmg xdapek la..kalo kulit bwg putih,ok ckit..yg part icekrim kcg merah tu kalo dpt get rid ok.save lg rm1..dulu icekrim ni 40 sen je.harga mendadak naik lebih dari ron 95!tp nak wat cmne,mmg xleh tinggal.ni je ubat kalo time2 badmud blk lab..beli icekrim duduk kat playground tgok budak2 kecik main bola.so,lps mkn ,baru naik umah.kalo ade abang2 muda main bola,lepak lama ckit o_O.kdg2 pegi beli lg satu.bole lepak lama ckit..part ni belanja lebih ckit xkisah..sekali sekala ;p

cakap psl icekrim,tetiba teringat kisah  psl icekrim mc flurry...
masa ni 1st time mkn icekrim ni .tu pon kawan yg belikan..time tu aku dgr je kawan aku order,"MC FLURRY OREO SATU"..tanpa banyak tnya rembat je member aku punya..mmber aku ckp ade dua perisa,satu oreo,yg satu lagi tu ak dgr ,tp xberapa jelas..ak malas nak tnya banyak,sb jenis aku bnda2 mcm tu mls nak tanya ,kalo bab2 ilmu ilmiah nak jugak banyak tny,pura2 tunjuk minat.

suatu hri yg tenang,ak keluar sorang2..hobi ak mmg kluar sorang2 sbb berlagak mcm tahu serba serbi,xkisah jln sorang2,mkn sorang2,janji duit ade..prinsip mak datin mmg mcm ni.aminn...dan2 time tu rasa nak makan icekrim mcflurry..dlm hati "ala...xnak yg mcm aritu pnye,yg ade biskut tu..nak yg satu lagi tu...ape ek nama die..."

Dlam hati,ala..xpe la..mcm la dlm McD xde gambar..nt tunjuk je la..xyah sebut2...masuk2 dlm McD,"hai selamat petang,nak order ape ye?"...

"wak lu!ak br bkk pintu,relax ah xsempat cari picture menu lagi..." kata aku dlm hati je...xde la aku nak sound "wak lu" kat abg yg cute...ak lemparkan senyuman kambing aku je...tnpa pikir panjang....

"Bagi saya Mc Flurry Eminem satu"
"ape?" balas abg tu...
"mak aii,muka nsem,telinga pekak" desis hati kecil aku..aku ulang lagi..

"Mc Flurry Eminem satu"
sambil melemparkan senyuman seindah vin diesel, "awak,bukan eminem...m&m la...eminem tu penyanyi lah"





dengan rasa malu berharga 200 juta rupiah ,ak jwb "ape2 je la abang,jnji bukan oreo.."
bile dpt je ice cream ak pusing badan 180 darjah,trus angkat kaki..sempat lagi abg tu sound .."minat sgt ek kat eminem...!"
 

dlm hati aku mncarut2...rs nk buang ice krim tu dlm tong..
whatever pun,skrg mc flurry m&m dah dimansuhkan,so aku xpayah la nak sebut2 lagi..kalo ade pon,xde perasaan nak beli..sumpah meluat.haha.

moral of the story:lain kali,kalo orang ckp,dengar!kalo tak sure,tanya!!bai!

Wednesday, December 8, 2010

i want the day after tomorow

"Ya Allah,permudahkan segala urusan norwimie nawi esok.khabarkan berita gembira.give her one more chance.amin"

Monday, December 6, 2010

setiap ketegangan,ade pengendurnya

hah!arini ade la dlm 3rd time aku rs tension gila psl project aku..ala..bkn project juta2 ala2 parti politik..project master aku!sebenarnya ade baik bile aku tension menunjukkan aku sedang berusaha dan ambil serius..biasanya kalo aku xdpt buat,aku dgn mudahnya cari jalan keluar  spt ambil cermin kecik pstu kira berapa biji jerawat yg berpotensi utk tumbuh pstu tgok tahap kecekapan bio oil memulihkan parut kat muka..pstu lepas tu aku lupa segala masalah lain...tp arini lain...

cuba punya cuba,ambil timun dlm peti potong bulat2,letak kat mata,baring..tp timun pun nmpknya cari pasal..ak rs mata ak pedih2..argghhhh..ni msti pisau td org guna utk potong cili.#$%^^&**(..aku bangun,basuh muka..ambil coklat,baring..last2,trjaga nset dua2 berbunyi..pstu coklat td dikerumuni dgn semut2...what the...ape lagi,dua2 nset aku cmpak dlm bakul laundry ..yg psti bkn mak aku @ bf aku sb ringtone ak dh set lain2..sekali bunyi msg pulak..kalo msg ak mmg kne pegi bkk tgok,sb kalo xbkk nt kalo ringtone lagu 6 min,6 min lah die bunyi....argghhh!


tengok2,adik aku tasha!"mie,cmne nak keluarkan simkad dr nset sony ni"..ala,kaco stim btol,tu pon nak tny ke..aku pon kol die blk..."xkan tu pon nk tny,buat la cmne pon,yg kau nak main tkr2 simkad ape jadahnya,nt rosak bising lg..."aku pon end kol..agk2 msti adik aku bengang,xpon kecik ati..tp xpe la,kat umah mmg aku trkenal dgn sikap bengis..adik2 aku kalo mak aku suh gi kedai,jgn harap.tp ble aku suh sekali je,trus jwb okayyy...lg bes bile aku suh dorg buat air,"adik atau kakya,slh sorg,buatkan kakmie air nescafe 1,xnk yg 3in1,nak yg bancuh"....pstu bergaduh la die 2 org,sape yg nk kne buat..huahuahua.kesian adik2 aku..tp ak sporting ape,time ak gila melayan,dorg nak tendang2 ak pon ak layannn...cuma bila aku ade kepentingan,ak gunakan kekerasan..haha.ok,merapu dh..

"krengggggg..." bunyi pintu grill dibkk..kedengaran suara wanda "haiiii,wanda bwk balik big apple..!!"
berlari ak mndptkan wanda..

ok,skrg ak nk mkn donut..thanx wanda ;)

esok dh dpt buku baru,baik aku tenangkan pikiran melalui cara yg halal..dr aku marah2 org xtentu pasal mcm org xde maruah.heh!salam maal hijrah.

Sunday, December 5, 2010

tak paham

arini aku cuba buat blog..gila xpaham cmne..susah mcm jawab addmath kertas dua!

1)harini dpt coklat dari ika...thanx ika..igt jugak kat kwn hg yg meskin ni ;p kalo hg dapat baca ;p setelah sekian lama xjumpa ika,ika semakin kurus n muka die nmpk berseri.oh,ak bkn mengampu setakat dpt coklat ,tp kenyataan..haha

2)td gi shopim seksyen 2,habis rm20.duk dlm kedai tu dekat sejam.amoi tu tengok semacam ak duk lama2,igt aku nak mencuri ke hape??!aku tunjuk debit card aku tahu la kau..dh 3 tahun ak jd regular costumer kau,setiap akhir tahun aku pergi,cuba bwk igt sket  muka aku..

WHATEVER..................!