Search This Blog

Wednesday, January 5, 2011

bra dan tudung adalah dua benda yang sama

ni bukan kisah lucah..bukan jugak galeri jual tudung mahupon galeri jual brg dalaman spt bra....ni kisah aku dia dan mereka...haha

dalam hidup aku,aku ramai lagi kawan lelaki dari kawan perempuan...nisbah kawan lelaki :perempuan dalam 4:1 kot...dulu bapak aku ada gak berkias2 jangan kua sana sini dengan lelaki sangat tak elok mata memandang...tapi  dia xsound direct la,takut jugak kot aku bagi pantun 'pat pat si siku lipat,abah tu yg nak kawen empat??' kang ternganga nak jawab balik....hehe...


seingat aku kawan laki yg friendship tak last forever ngan aku ada sorang, pmpn ade lebih dari sorang kot...yg laki ni classmate aku form 3,kes nya die kacau aku menyapu kelas,aku pegi bantai penyapu kat tulang kering die...sampai sekarang xnk kawan ngn aku...hahaha.yang lain aku tak pasti...tapi seramai2 kawan lelaki,special boyfren aku pernah ade baru 2 orang..wahahaha.

okey2 benda yang nak aku smpaikan,bukan pasal lelaki or perempuan lah,tadi mukadimah je...

seperti biasa,tadi aku kua sorang2 gi pkns,sacc mall cari baju tema family untuk wedding akak aku...before hunting cari baju,ak singgah kedai wajib aku makan kat pkns...kedai ni macam kafe la...tempat masak tengah2,org nak makan tempat duduk keliling kafe tu..mcm side bar cafe lah..kecik je...tiba2 arini ramai lah plak org makan smpai nk duduk pun kena beratur tggu turn...aku pun duk tercegat sebalik tiang...

tiba2...

ade segerombolan 'perempuan' datang....ok,senang cite bukan perempuan,'mak nyah'..ade la dlm 5@6 org...
waklu...memang mcm pmpn...tp sejauh mana pun nak convert perempuan,raut wajah dan cara boleh dikenalpasti lagi...

tapi to be honest,aku suka berkawan dgn kaum nyah...hahaha.dari dulu lagi aku kalo berpeluang kawan ngan nyah,aku okay je...tapi xpernah ade peluang...bukan ape,aku suka tengok gelagat dorang..konfiden habis....pulak tu dorang ni kelakar,mulut pun celupar,xde sorok2 punya...so tadi aku ambil peluang ni....kebetulan die tegur aku dulu....

"cik akak,dah lama ke beratur ni,apasal ramai sangat orang arini....?" tegur slh sorang dari mereka smbil membetul2kan cardigan nya...

"tak la,baru je beratur..kejap je ni...." balas aku smbil senyum2 seronok habis..
"cik akak sorang2 ke, dari mana ni,nak pegi mana?"

mak aih,banyak plak soklan,mcm budak tadika...

"aah,sorang je..dari rumah,nak pegi beli baju..."balas aku

ngam2 plak time tu kitaorang dapat tempat duduk.duduk dekat2..dipendekkan cite,dah order,makan...smpai aku habis makan,minum air,betol2 kan tudung,cek tudung kot2 terkena makanan....baru je nak bangun bayar..

tanya lagi salah sorang dari mereka...

"cik akak...tak rimas ke pakai tudung belit2,pusing2 time musim2 panas ni.....?"

"hurmmmmm.....rimas tak la rimas sangat pakai tudung belit2...camne ek nak cakap....biasa je...kalo dh biasa okay je belit2..." balas aku

ntah macam mana aku berminat nak explain panjang2 lebar....

"ala...rimas macam mula2 KITA nak belajar pakai BRA masa skolah2 dulu...."jawab aku perlahan2

dengan lantang nya "HAH????YEKE RASA RIMAS MCM NAK PAKAI BRA???HAHAHAHAHA!"

"kita baru pakai tahun lepas tau,dulu2 xpernah...betol la ,rimas jugak..tapi terpaksa.hahahaha" balas salah sorang dari mereka..

dalam hati aku,celah mana rasa 'terpaksa' korang..korang yg cari pasal...lol

semua org sebelah2 pandang...dah la dorang mcm jadi tumpuan sejak sampai kat kedai tu,ni cakap kuat2 pasal bra.gelak kuat2.mahu nya sume org pandang...


dari orang sekeliling ingat aku pun ade identiti crisis macam tu,aku pun bangun terus gi bayar rm5.80..terus say 'byee....'

huh..nah,ni rasanya berkawan ngan mak nyah...nak sangat kawan....ape pun,aku rasa seronok dapat jumpa dorang tadi...:)