Search This Blog

Saturday, March 5, 2011

theres no stupid thing,just stupid people

pukul 10 pm pekena air ni,smpai skg mata aku sihat lagi ..haha.





ni beli kat uptown,sibuk sgt abg tu promote.seingat aku ni air masa kecik2 dulu ade jual..skg rm1.50 sebotol..mula2 tgok jauh2 takut nak beli,botol mcm ape kan..
skali gi dekat2 hsemate ak  tny abang tu.."air ape ni bang?"
abg tu ckp "air minum lah..."

kawan ak lak siol " taknak lah bang,sy kena drive balik nnt..air todi ke ape ni?"...

pstu kena sound ngn abang tu "tak baik lah korang,jgn ckp mcm tu,semua air yg korang minum tu kalo korang niat air tu haram,haram lah jadi nye..."

lantas beli satu sorang.hahaha. 

so pikir punya pikir,ape nak buat sb mata dh segar..study?kepala hot** lu,esok weekend,jgn duk gelabah study..tp atlast,study jugak sikit..aku suka study tgh malam tp kalo mlm2 jgn harap aku nak baca note kat laptop,nt ni lah keje nye..huhu..so lately aku write note on paper..oh,semalam aku beli 3 batang pen baru..



dakwat cair rm1.50 sebatang..murah la tu utk pen dakwat cair..padahal aku punya pen mmg dh berlambak sb habit aku  mcm budak laki pinjam lighter org pastu amik buat harta sendiri,tp aku kalau pinjam pen org kadang2 terbawak balik.ni suku dr pen yg ade kat aku (kalo ade pen ko,bgtahu aku sb ak mmg nak pulang tp xtau sape)

oh,kereta RX-7 aku tu,saja je aku shrink sbb aku malas nak parking kat bawah blok.bulan lepas parking bawah blok,spoiler dah hilang


tp wadehelnye ink pen yg baru aku beli tu xbrape nk kua..aku nak mencarut td tp padan muka aku,nak benda yg berkualiti tp kedekut nak beli yg mahal skit..xpe la,tu dugaan Allah bagi kat aku..setiap dugaan kecik mahupon besar yg Allah bagi sebenarnya salah satu hikmah Allah nak menambahkan pahala kita atau mengurangkan dosa kita.insyaAllah..(tapi aku bile nak insaf?)

bila pen dah buat hal,tulisan aku pun jadi buruk..(haha,kena mengena ke)..










haha.ni tulisan aku.aku rasa tulisan aku dari sekolah mmg mcm ni..dulu mmber2 suke ejek,dorg ckp tulisan aku huruf ke satu huruf jarak 1 km,renggang2 mcm gigi rongak..hahahaha.aku cuba nak dekatkan,tp akan jauh juga...aku mmg xpuas ati dgn tulisan aku tp mmg nisbah manusia tak pernah puas dgn ape yg ada,yang kaya nak bertambah kaya,yg cantik nak bertambah cantik,yang banyak nak bertambah banyak..tp sebenarnya tu semua tak salah asalkan tahu bersyukur..bak kata kawan aku tak susah nak bersyukur,cakap alhamdulillah tu mmg paling senang.sembahyang yg wajib tu pun sebenarnya menunjukkan kita bersyukur..tak tunggu kita nak baca quran yg sunat pun,sembahyang sunat pun,buat je yg wajib dulu.(wimie,everyday kau sembahyang subuh pukul berapa???!!)


ok lah ,.pagi nanti planning nk gi cycling kat bukit cerakah..xsabar rsnya.dh lama dowh xcycling..

ko berani?



ingat nak jogging,tp kawan aku ade masalah cinta so aku rasa baik aku takyah ajak la buat masa skg unless die yg ajak aku..huh,masalah cinta manusia ni takkan pernah abis..ade je masalah..kecik ke besar..tapi xpelah cinta manusia susah nak menjanjikan ape2..kalo ko syg org tu lebih2,tp org tu lebih kurang je,ko nak buat mcm mana?pstu kalo sebaik mana pun pasangan kau,kalo ko plak mmg bangang,susah jugak.aku bukan Dr.love so i just can lend my ear lah..abis sgt,ak ckp theres no stupid love,only stupid people.hahaha. get well soon and everything will be alright :)

1 comment:

  1. aku bukan nak claim pen, tp baju yang nampak "sipi2" kat tepi bekas pen ko tu, hahaha

    ReplyDelete