Search This Blog

Monday, December 24, 2012

pastel color engagement attire and veil for rent

salam..

sekarang ni musim hujan so lepak umah je la,tatau nak gi mana..so terfikir nak update blog.so people,saya baru shaja lepas bertunang 15 dec 2012 baru2 ini,so saya ada sepasang kurung peplum color pastel which is mint green to rent out then sekali tudung halfmoon which boleh jugak dijadikan veil from Sugarscarf okay.i xreti nak pakai veil,rs mcm xsesuai dgn muka,so buat tudung je.rasanya mcm nak pakai jalan2 ke,kenduri ke ape ke,tp mcm meriah je..sebab i pergi kenduri ke ape ke biasa sempoi sgt..haha.

ada org cakap mcm nak akad nikah pulak,tp kalo nak buat as attire nikah pun okay sbb color nya lembut je..terpulang lah kan.
 
seronok kan kalau nak buat majlis segala nya ikut citarasa kita,tapi yg geramnya lepas majlis,barang2 baju semua dah tak tahu nak buat ape..so i decided to rent them out..

ada yang tanya,baju tu beli ready made ke ape sbb skg kan season baju peplum ready made..so sebenarnya baju ni dijahit oleh my friend,decoration reben2 yg cute tu kawan jugak buatkan which is kawan yg berlainan..haha.so terhasil lah baju ini..saya memang minat color pastel,tak prefer color yg terang2 sb sy rasa sy gelap..so color lembut2 feeling lembut la..hehe.


macam ni la colornya















                         

     attire color: pastel mint green
                           veil/scarf color:  refer pict,not sure color tu panggil color ape..kuning2 coklat
                            fit size: S to M only (waiting for my tailor to send me the exact measurement)
                           height:155cm to 160 cm only (my height 158 cm)
                           period of rental: 1 week (if want to extend will be charge RM 15/day)
                           Rent price attire + veil = RM 250
                           Deposit =RM 100 (will return if all stuffs return in good condition and on-time) 
PRICES QUOTED EXCLUDE POSTAGE
ALTERATION STRICTLY NOT ALLOWED
SHAH ALAM boleh COD or self collect,other area/other negeri please sms/email for details :)
Note:tidak perlu dry-clean attire and veil sbb sy akan sewakan dalam keadaan yg sudah di-dry clean and pls send back to me then i will do the dry clean ok.

ada jugak yg berminat nak beli..sorry as for now i dont know how much it worth..but but if you have your price,tell me first n i will think about it..tapi sayang baju tu..haha.

ape2 pun,can sms/email/call to discuss or nak tny ape2 ok :)

oh,ada lagi barang yang nak bagi sewa murah2 je which is bunga tisu..i buat sendiri bunga tisu ni..nk muntah la jugak nak siapkan 6 pasu..i letak atas meja makan time majlis tu..so siapa2 yg berminat,i boleh tolong buatkan nama dia & pasangan nya mcm kat bawah ni..ade 2 side..so boleh request nak tulis ape kat doily paper tu ye..free of charge je..






color of pot: 2 white 2 blue 2 pink
color of flower : red,orange,blue,white
  price: RM 5/set (pot + flower)
deposit: RM 10/set 
period of rental:1 week (negotiable)
price quoted exclude postage
FOR MORE DETAILS,BOLEH SMS/EMAIL/CALL ;)

p/s: if ada yang nak request untuk citarasa sendiri kan,macam bunga nak color lain,pot color lain,i boleh buatkan jugak,so maknanya korang tempah la dan akan jadi hak milik anda secara mutlak..sbb ada yang tny nak decorate meja makan beradab..

price:RM 25 satu set (flower+pot)
price exclude postage
minimum order : 5
(ape2 pun,sms/email/call dulu,boleh discuss ok)




oh good news,sape yg rent my attire + veil i akan bagi SEWA secara percuma PAPER LANTERN  14 pcs color green,purple and pink.maknanya i bagi pinjam la.suppose ada 15,tapi anak buahku menangis nak main 1,so aku bagi jela..HEHE

tapi sape2 nak sewa lantern je,boleh je..

price: RM 2/pc
size:small and large (not sure which colors,pls request to confirm)
available colors:pink,green,purple
available items (total)=14 pcs
price exclude postage
period of rental: 1 week (negotiable)
deposit:RM 30 (will return if items return in good condition and on time)

note:sape2 nak tengok more pictures baju,veil,or etc can view my album on FACEBOOK,nk add pun ok taknak add as friend pun ok sbb dah set as public for this album.sila search Norwimie Nawi 
https://www.facebook.com/norwimie.nawi

ape2 pun nak tanya ke ape ke,feel free to ask okay.

EMAIL ME: nawimie@gmail.com
SMS/CALL: 012-9286977
i prefer sms on weekdays sbb keje takleh bawak phone,ok.sms,then i will reply asap.
thank you..



Sunday, November 18, 2012

too bad

saya rasa saya seorang yang sangat panas baran.whatever things yang orang buat tak masuk akal bagi saya,saya akan melenting dan hanya akan rasa tenang bila semua settle or saya dah dapat jawapannya.

saya perlu berubah..and i want it.tapi saya taknak jadi orang yang orang lain boleh pijak2 kepala saya,dan saya juga taknak jadi orang yang ada dalam diri saya sekarang ni.saya nak jadi yang tengah2 but it is too hard...too hard...

people are so unfair..unfair..tolong la jangan buat saya marah.haha.saya nak jadi pendiam.tolong la...
dulu orang suke pijak kepala saya,so saya rasa saya ada sebab kenapa saya turned out like this..Allah tahu.tapi saya rasa ni pun dugaan untuk saya,Allah sedang menguji saya..dan saya tahu,orang yang panas baran sebenarnya hati nya telah kotor..saya ada baca satu artikel.ciri-ciri orang yang hati kotor,salah satunya panas baran..huh...

Ya Allah,tolong lah aku...


Tuesday, November 13, 2012

A4 handmade paper wheel


Hai...
letih la edit2 design blog,last2 jadi colorful mcm ni pulak..takpe la..tak reti sebenarnya..main cuba2 je..

okay,sekarang ni nak cite pasal hobi baru..haha.aritu usha2 banyak jugak la blog2,web2 yang buat 'kerastangan',so aku pun tiru la..cuba2 buat..sebenarnya buat2 benda macam ni seronok..ye ke..
jom terjah hasil kerastangan aku....

paper wheel first trial..not bad,huh?haha
paper wheel ni aku buat then lekat kat dinding bilik umah sewa...malam2 aku tenung je..benda alah ni aku risau satu je,takut malam2 die terbang jatuh atas muka aku ke,kang terlompat aku bangun,mana tahu ingatkan lipas gergasi...haaaaa.....


buat warna seakan2 warna bed sheet...


lepas tu aku balik kampung tunjuk ka mak aku,dia mcm berkenan,sebab sebelum ni orang menampal2 kat dinding bilik dia bising..bila aku tunjuk yang ni,macam tak bantah je..nak mengaku comel tapi ego...ish ish...hahahaha.so adik aku pun dapat pelepasan nak buat tampal kat bilik die..so....here we go...




So tu je la nak heboh..haha.rasa2 nya lepas ni nak buat kaler pastel..tapi kena sesuai dengan kaler background la..
kalau la masa sekolah2 dulu dah tahu buat benda ni,senang keje nak hias kelas..senang gile kot...and kosnya murah...

okay..sebelum tu nak bagitahu bahan2 nya adalah:
1)kertas A4 warna warni..tak yah beli yang tebal..yang biasa je..nanti kang susah nak lipat..
2)kertas yang bulat putih tengah tu,tu namanya Doily Paper..gi cari kat kedai kek..macam2 saiz and warna ada...murah je..
3)double tape,gam gunting..

Saiz paper wheel ni,suka hati la nak buat berapa besar...saiz aku buat ni paling besar guna 2 A4 paper...yang kecik, A4 paper potong 4..yang sederhana,potong dua...
lipat2 mcm buat kipas kertas tu..then gam antara satu sama lain...selamat mencuba..haha

*SEDIA MENERIMA KUTUKAN BUKAN TEMPAHAN