Search This Blog

Monday, December 24, 2012

pastel color engagement attire and veil for rent

salam..

sekarang ni musim hujan so lepak umah je la,tatau nak gi mana..so terfikir nak update blog.so people,saya baru shaja lepas bertunang 15 dec 2012 baru2 ini,so saya ada sepasang kurung peplum color pastel which is mint green to rent out then sekali tudung halfmoon which boleh jugak dijadikan veil from Sugarscarf okay.i xreti nak pakai veil,rs mcm xsesuai dgn muka,so buat tudung je.rasanya mcm nak pakai jalan2 ke,kenduri ke ape ke,tp mcm meriah je..sebab i pergi kenduri ke ape ke biasa sempoi sgt..haha.

ada org cakap mcm nak akad nikah pulak,tp kalo nak buat as attire nikah pun okay sbb color nya lembut je..terpulang lah kan.
 
seronok kan kalau nak buat majlis segala nya ikut citarasa kita,tapi yg geramnya lepas majlis,barang2 baju semua dah tak tahu nak buat ape..so i decided to rent them out..

ada yang tanya,baju tu beli ready made ke ape sbb skg kan season baju peplum ready made..so sebenarnya baju ni dijahit oleh my friend,decoration reben2 yg cute tu kawan jugak buatkan which is kawan yg berlainan..haha.so terhasil lah baju ini..saya memang minat color pastel,tak prefer color yg terang2 sb sy rasa sy gelap..so color lembut2 feeling lembut la..hehe.


macam ni la colornya















                         

     attire color: pastel mint green
                           veil/scarf color:  refer pict,not sure color tu panggil color ape..kuning2 coklat
                            fit size: S to M only (waiting for my tailor to send me the exact measurement)
                           height:155cm to 160 cm only (my height 158 cm)
                           period of rental: 1 week (if want to extend will be charge RM 15/day)
                           Rent price attire + veil = RM 250
                           Deposit =RM 100 (will return if all stuffs return in good condition and on-time) 
PRICES QUOTED EXCLUDE POSTAGE
ALTERATION STRICTLY NOT ALLOWED
SHAH ALAM boleh COD or self collect,other area/other negeri please sms/email for details :)
Note:tidak perlu dry-clean attire and veil sbb sy akan sewakan dalam keadaan yg sudah di-dry clean and pls send back to me then i will do the dry clean ok.

ada jugak yg berminat nak beli..sorry as for now i dont know how much it worth..but but if you have your price,tell me first n i will think about it..tapi sayang baju tu..haha.

ape2 pun,can sms/email/call to discuss or nak tny ape2 ok :)

oh,ada lagi barang yang nak bagi sewa murah2 je which is bunga tisu..i buat sendiri bunga tisu ni..nk muntah la jugak nak siapkan 6 pasu..i letak atas meja makan time majlis tu..so siapa2 yg berminat,i boleh tolong buatkan nama dia & pasangan nya mcm kat bawah ni..ade 2 side..so boleh request nak tulis ape kat doily paper tu ye..free of charge je..






color of pot: 2 white 2 blue 2 pink
color of flower : red,orange,blue,white
  price: RM 5/set (pot + flower)
deposit: RM 10/set 
period of rental:1 week (negotiable)
price quoted exclude postage
FOR MORE DETAILS,BOLEH SMS/EMAIL/CALL ;)

p/s: if ada yang nak request untuk citarasa sendiri kan,macam bunga nak color lain,pot color lain,i boleh buatkan jugak,so maknanya korang tempah la dan akan jadi hak milik anda secara mutlak..sbb ada yang tny nak decorate meja makan beradab..

price:RM 25 satu set (flower+pot)
price exclude postage
minimum order : 5
(ape2 pun,sms/email/call dulu,boleh discuss ok)




oh good news,sape yg rent my attire + veil i akan bagi SEWA secara percuma PAPER LANTERN  14 pcs color green,purple and pink.maknanya i bagi pinjam la.suppose ada 15,tapi anak buahku menangis nak main 1,so aku bagi jela..HEHE

tapi sape2 nak sewa lantern je,boleh je..

price: RM 2/pc
size:small and large (not sure which colors,pls request to confirm)
available colors:pink,green,purple
available items (total)=14 pcs
price exclude postage
period of rental: 1 week (negotiable)
deposit:RM 30 (will return if items return in good condition and on time)

note:sape2 nak tengok more pictures baju,veil,or etc can view my album on FACEBOOK,nk add pun ok taknak add as friend pun ok sbb dah set as public for this album.sila search Norwimie Nawi 
https://www.facebook.com/norwimie.nawi

ape2 pun nak tanya ke ape ke,feel free to ask okay.

EMAIL ME: nawimie@gmail.com
SMS/CALL: 012-9286977
i prefer sms on weekdays sbb keje takleh bawak phone,ok.sms,then i will reply asap.
thank you..



1 comment:

  1. hi....tumpang ye...if anyone looking for e-day dress...kindly visit this link....tq

    http://shopswifmarshmallow.blogspot.com/2013/06/engagement-dress-to-rent-out-salam-semua.html

    ReplyDelete